Папа Франциск заохочує «Лицарів Колумба» й надалі давати свідчення євангельських цінностей
  • Срд, 07/08/2013 - 17:04

Через кардинала Тарчізіо Бертоне, Державного Секретаря, Папа Франциск висловив своє визнання для харитативної діяльності «Лицарів Колумба». У посланні, надісланому учасникам 131-го з’їзду цієї організації, який від 6 до 8 серпня 2013 р. відбувається в місті Сан-Антоніо в США під гаслом: «Будьте охоронцям Божих дарів», що є словами з проповіді Святішого Отця, виголошеної під час інавгураційної Святої Меси з нагоди початку понтифікату, відзначено здійснювання членами організації ідеалів віри та братерства, їхнє анґажування в місію Церкви через діла милосердя та євангельське свідчення.

Усвідомлюючи особливу відповідальність мирян, Папа Франциск також «заохочує кожного лицаря, кожну місцеву організацію, свідчити справжню природу подружжя та сім’ї, святість та непорушну гідність людського життя, красу та істину про людську статевість». Адже, як читаємо в посланні, у період швидких суспільних і культурних змін необхідне належне цінування і захист великої спадщини моральних правд, звіщених в Євангелії та підтверджених розумом, які є основою справедливого та належно організованого суспільства.

У документі також відзначено виразне свідчення, яке «Лицарі Колумба» дають щодо обов’язку вірних брати відповідальну участь в суспільному житті на основі своїх якнайглибших переконань.

Фото: Зустріч Папи Франциска з Карлом Андерсоном, головою "Лицарів Колумба". Ватикан, 28 червня 2013 р.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va