Папа Франциск запрошує спільно пережити День молитви за мир
  • Пон, 19/09/2016 - 11:17

Папа Франциск запросив парафії, церковні асоціації та окремих вірних усього світу спільно пережити 20 вересня День молитви за мир, в якому він братиме участь на завершення тридцятої Міжнародної міжконфесійної зустрічі за мир, що проходить в Ассізі.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю 18 вересня 2016 р., Святіший Отець сказав:

«Наступного вівторка я відвідаю Ассізі, щоб взяти участь у молитовній зустрічі за мир, тридцять років після тієї історичної зустрічі, скликаної святим Іваном Павлом ІІ. Запрошую парафії, церковні асоціації та всіх вірних усього світу пережити цей час як День молитви за мир. Сьогодні, як ніколи раніше, потрібно миру цій війні, яка триває повсюди у світі. Молімось за мир! Йдучи прикладом святого Франциска, людини братерства й лагідності, всі ми покликані запропонувати світові сильне свідчення нашого спільного заанґажування в справу миру й примирення між народами. Тому у вівторок усі з’єднаймось в молитві. Нехай кожен знайде час, скільки зможе, щоб молитись за мир. Увесь з’єднаний світ!»

Вселенський Архиєрей визначив 20 вересня цього року, як День молитви за мир, що буде проводитись в усіх дієцезіях та єпархіях світу. Ним завершиться триденна Міжнародна міжконфесійна зустріч, організована Спільнотою святого Еґідія на етму: «Спрага миру. Релігії і культури в діалозі». Того дня в італійському місті Ассізі  відбудеться зустріч представників світових релігій із Папою Франциском.

Починаючи від Міжнародного дня молитви за мир, скликаного святим Іваном Павлом ІІ у жовтні 1986 року в італійському місті Ассізі, Спільнота святого Еґідія щороку організовує в різних містах Європи таку міжрелігійну міжнародну зустріч. На неї збираються кількасот авторитетних представників релігій, світу культури та політики, щоб обговорити виклики та засвідчити бажання будувати мир. В тридцяту річницю провидінного починання Папи Войтили, зустріч проходить там,  де вона започаткувалась – в місті Ассізі.