Папа Франциск запросив молодь на зустріч у Панамі в 2019 році
  • Нед, 31/07/2016 - 14:47

Наступний Всесвітній День Молоді відбудеться у Панамі. Про це повідомив Папа Франциск, наприкінці Святої Меси з нагоди закриття ХХХІ СДМ у Кракові.

«Боже провидіння, – сказав він, – завжди нас випереджує. Уявіть собі, що воно вже вирішило, яким буде наступний етап цього великого паломництва, започаткованого 1985 року святим Іваном Павлом ІІ! Отож, з радістю звіщаю вам, що наступний Всесвітній День Молоді, після двох на дієцезальному рівні, відбудеться 2019 року в Панамі».

Святіший Отець склав подяку всім, хто брав участь в приготуванні та проведенні краківських подій та всім, хто молився за їхній успішний перебіг. «Велике спасибі лине до вас, дорога молоде! Ви наповнили Краків заразливим ентузіазмом своєї віри. Святий Іван Павло ІІ ликував у небі та допоможе вам нести повсюди радість Євангелія», – додав він.

«Цими днями ми досвідчили красу вселенського братерства у Христі, що є центром і надією нашого життя. Ми слухали Його голос, що є голосом Доброго Пастиря, що живе між нами», – сказав Папа, зазначаючи, що це було «насичення духовним киснем», яке допоможе «жити й ходити в милосерді», повернувшись до своїх домівок. А Тією, що навчає нас «не розгубити отриманий дар», Папа назвав Пресвяту Богородицю, заохочуючи за Її прикладом «зберігати» цей дар у своєму серці, «щоб він проріс та приніс плоди».

«Таким чином, кожен з вас, зі своїми обмеженнями та слабкістю, зможе стати Христовим свідком там, де проживає, в родині, в парафії, в асоціаціях та групах, на місцях навчання, праці, служіння, розваг: всюди, куди провидіння спрямує ваш шлях», – сказав Святіший Отець, а оголосивши про місце проведення наступного СДМ, запросив учасників проказати молитву «Ангел Господній», після чого уділив своє заключне Апостольське благословення.