Папа Франциск застерігає перед небезпекою гендерної ідеології
  • Втр, 09/06/2015 - 21:39

Якщо прослідкувати за змістом промов Святішого Отця, скерованих до єпископів з усього світу, які відбувають традиційний візит ad limina, можна впевнено сказати — «сімейна» тематика присутня завжди.

Так, звертаючись до єпископів Тоґо, Папа Франциск закликав поширювати та зберігати «позитивні аспекти» подружжя, такі як відкритість на життя та пошана до осіб похилого віку, що у родині знайдуть прихисток та підтримку.

До єпископів з Домініканської Республіки Папа звернувся зі словами: «Сім’я — це місце, де ми вчимося жити разом, вшановуючи наші відмінності. Саме у родині ми вчимося пробачати та просити пробачення, тут батьки передають дітям найважливіші духовні цінності, особливо віру». Святіший Отець наголошує: оточуючи опікою подружжя, зможемо вирішити найболючіші проблеми сучасності.

У понеділок Папа зустрівся з єпископами країн Карибського басейну. Святіший Отець наголосив: «Таїнство Подружжя — справжній скарб народу, який потрібно оберігати». Він застеріг перед «небезпекою та викликами гендерної ідеології», а також наголосив, що «ми захищаємо подружжя як союз чоловіка та жінки не тому, що це наша гендер теорія». Понтифік зауважив, що цей союз як основа подружжя постійно ставиться під сумнів ідеологами гендеру «в ім’я справедливого та вільного суспільства». Відмінності між чоловіком та жінкою — не привід до постійних протистоянь, конфліктів, суперництва та підпорядкування, це радше підстава для єдності та розвитку, «завжди на образ та подобу Творця». «Лише розуміючи, що означає обдаровувати наших близьких, можемо відкрити багатство особистості один одного», — додав Понтифік.