Папа Франциск: жодна в'язниця не може бути закрита настільки, щоб туди не мав доступу Бог
  • Срд, 23/10/2013 - 14:22

Святіший Отець передав слова підтримки всім в'язням італійських в'язниць: «Я молюся за них, вони близькі моєму серцю, прошу Господа і Божу Матір, щоб вони успішно пройшли цей складний період свого життя», – сказав Папа Франциск під час зустрічі з італійськими тюремними капеланами у Ватикані 23 жовтня 2013 р.

«Жодна камера не може бути закрита настільки, щоб туди не мав доступу Бог – Він там, плаче з ув’язненими, працює з ними, сподівається з ними», – підкреслив Понтифік. Він зізнався, що недоліки є у всіх, і у тих, хто у в'язниці, і у тих, хто на волі, і це нас робить більш близькими один до одного. Папа Франциск зазначив, що робота тюремного капелана дуже складна і дуже важлива, оскільки є вираженням однієї зі справ милосердя, і робить видимою присутність Господа у в'язниці, в камері. «Ви є символом близькості Христа до цих братів, які потребують надії», – сказав священикам Папа.

Понтифік закликав капеланів проголошувати «справедливість надії». «Це не утопія, – підкреслив він, – це може бути зроблено». «Це не легко, тому що наші слабкості скрізь, також диявол є скрізь, спокуси всюди , але завжди шукайте її – справедливість надії», – закликав зібраних у ватиканській Залі Павла VI Святіший Отець.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va