Папа Франциск зустрінеться з українськими паломниками
  • Суб, 23/11/2013 - 18:43

Як повідомили сьогодні зранку у Ватикані, 25 листопада Святіший Отець папа Франциск звернеться зі словом до українських паломників з нагоди вшанування ювілею 50-річчя перенесення мощів священномученика Йосафата до собору св. Петра в Римі. Святіший Отець привітає паломників після завершення Архієрейської Літургії.

Богослужіння розпочнеться о 09:00 на головному престолі базиліки св Петра. Очолить Літургію Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні єпископів Синоду УГКЦ. Після звернення Папи Франциска вірні здійснять процесійний похід до гробу св. Йосафата, що знаходиться під престолом св. Василія Великого. Перед мощами українського мученика за єдність відбудеться молитва-величання та освячення його ікони.

Додамо, що здійснення богослужіння на головному престолі собору св. Петра є винятковим привілеєм Папи римського, однак папа Франциск надав таке право Главі УГКЦ Блаженнішому Святославу.    

Історична довідка

Перенесення мощів священномученика Йосафата Кунцевича до собору св. Петра у Ватикані відбулось 22 листопада 1963 року з волі Папи Івана ХХІІІ. Їх історія є надзвичайно складною: після своєї мученицької смерті мощі св. Йосафата перебували у різних місцях Литви, Польщі і Білорусії. У 1916 р. їх перевозять у костел св. Варвари у Відні, а у 1949 р. потрапляють з Австрії до Рима, де згодом були виставлені для загального почитання у соборі св. Петра, у вівтарі правої нави престолу св. Василія Великого.

Прес-служба оргкомітету

Джерело: www.chiesaucraina.it/