Папа Франциск зустрівся із давнім секретарем Бенедикта XVI
  • Срд, 11/01/2023 - 00:34

У понеділок вранці відбулась зустріч давнього особистого секретаря Папи Бенедикта XVI Архиєпископа Ґеорґа Ґенсвайна із Папою Франциском.

Як повідомили на щоденному брифінгу у Ватикані, ця зустріч відбулася через чотири дні після поховання Бенедикта XVI у крипті базиліки св. Петра. Деталей зустрічі не повідомляють, а сам Архиєпископ також не коментував цієї зустрічі.

Варто зазначити, що ця зустріч відбулась за кілька днів до публікації анонсованої книги авторства Архиєпископа Ґенсвайна про 20 років служіння Бенедикту XVI. Як інформує «Reuters» у попередньому огляді книги під назвою «Нічого, крім правди – моє життя поруч із Бенедиктом XVI», вона містить подробиці про певні позиції покійного Папи, в яких він не погоджувався із своїм наступником, як наприклад, заборона традиційної форми Латинської Літургії, певні моральні питання типу аборти та гомосексуальність.

Окрім того, CNA інформує, що в книзі заторкнуто питання усунення Архиєпископа Ґенсвайна із посади управителя Папського Дому, з чим не погоджувався Папа-емерит і двічі просив свого наступника повернути свого секретаря до займаної раніше посади.

Книга, написана разом із італійським журналістом Саверіо Ґаета, обсягом 330 сторінок має вийти італійською мовою 12 січня.