Папа Франциск зустрівся з іракським священиком - свідком звірств джихадистів
  • Птн, 28/08/2015 - 00:05

Папа Римський Франциск прийняв 26 серпня халдо-католицького священика з Іраку Саміра Юсефа. Священнослужитель розповів понтифіку про драматичну ситуацію, в якій опинилися біженці, котрі втікають від джихадистів.

О. Самір Юсеф, який духовно опікується п`ятьма селищами в іракській області Амадіяк поблизу кордону з Туреччиною, показав Папі два альбоми фотографій, на яких відбита трагедія біженців, що перебралися в Іракський Курдистан, рятуючись від «Ісламської держави».

«Я бачив своїми очима сцени неймовірного горя і відчаю, - розповів іракський священик в інтерв'ю «Оссерваторе романно ». - Люди вмирали від голоду прямо на дорозі. Відразу знищуються сліди християнської присутності, що налічує тут вже дві тисячі років. Але ж ми, християни - не пришельці і не гості на цій землі».

У своїй парафії о. Юсеф робить все можливе, щоб допомогти біженцям, надати їм їжу, нічліг, ліки. Халдейський священик також висловив подяку Папі за його пожертвування і заклики до міжнародного співтовариства. «Понтифік може бути впевнений: в арабському світі дуже уважно прислухаються до його голосу - і це дає християнам відчуття, що вони не забуті», - сказав о. Юсеф.