Папа Франциск зустрівся з племінницею блаженного Оскара Ромеро
  • Птн, 25/03/2016 - 16:07

Папа Франциск зустрівся з племінницею бл. Оскара Ромеро. 54-річна Цецилія Ромеро прибула до Ватикану в супроводі свого чоловіка і посла Сальвадора в Італії, Сандри Елізабет Алас Гвідас.

Її зустріч з Понтифіком відбулася 23 березня 2016 року, в кінці загальної аудієнції на площі св. Петра. Родичка сальвадорського мученика прибула до Риму з нагоди чергової річниці його трагічної смерті, яка відзначається 24 березня в різних країнах світу.

"Я ніколи не забуду атмосфери терору, а також болю всіх сальвадорців після вбивства людини, яка була точкою опори для всіх", - сказала вона в інтерв'ю Ватиканському виданню "L'Osservatore Romano". Цецилія Ромеро підкреслила, що навчилася від свого дядька завжди ставитись із повагою до інших, а також боротися за права кожної людини і піклуватися про бідних.

Архієпископ Ромеро був убитий невідомою особою 24 березня 1980 року під час богослужіння св. Меси. Його активна діяльність на користь бідних викликала ненависть в реакційних колах в країні. Оскар Ромеро був беатифікавани в 2015 р.

Під час загальної аудієнції у Ватикані 23 березня, Папа зустрівся також з родичами молодих жінок, які займалися громадською діяльністю і загинули за часів військової диктатури в Аргентині. Приводом для зустрічі стало 40-річчя державного перевороту, в результаті якого в цій латиноамериканській країні був встановлений диктаторський режим. Він тривав з 1976 року по 1983 р.