Папа Франциск зустрівся з Президентом Швейцарії
  • Суб, 06/05/2017 - 20:57

У суботу, 6 травня 2017 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Президента Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард, яка опісля зустрілася з архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером, Секретарем, відповідальним за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов, крім згадки про великодушне служіння Папської Швейцарської Гвардії в день складення присяги новими членами, було підкреслено спільне прагнення дедалі більше зміцнювати існуючі добрі стосунки між Святим Престолом і Швейцарією, посилюючи також співпрацю між Католицькою Церквою та державою.

Далі було заторкнуто різні теми обопільного зацікавлення, такі як майбутнє європейського континенту, прийняття мігрантів, виклики світу праці для молоді, боротьба з тероризмом і заанґажування в захист довкілля.

Зазначимо, що Президент Швейцарії прибула до Ватикану для участі в церемонії складення присяги новобранцями Папської Швейцарської Гвардії, що традиційно відбувається 6 травня. Ця дата пов’язана з героїчним свідченням вірності та відданості, яку виявили гвардійці у 1527 році під час облоги Риму німецьким імператором Карлом V. Того травневого дня 147 швейцарських солдатів героїчно віддали своє життя, захищаючи Папу Климента VII.