Папа Франциск звернувся до португальського народу напередодні прощі до Фатіми
  • Чтв, 11/05/2017 - 12:49

«Живу радісним очікуванням нашої зустрічі в домі Матері», – зазначає Папа Франциск у відеопосланні до португальського народу, оприлюдненому ввечері, 10 травня 2017 р., з нагоди прощі, яку він здійснить до санктуарію Фатімської Богородиці наприкінці цього тижня.

  

«Я добре знаю, що ви хотіли б прийняти мене також у своїх домівках та громадах, у ваших селах та містах. Я отримав запрошення! І з приємністю сказав би, що хочу його прийняти, але не маю змоги це зробити. Вже відтепер дякую за зрозуміння, з яким представники влади прийняли моє рішення обмежити мій візит лише заходами й подіями, властивими паломництву до Фатімського санктуарію, призначаючи всім вам зустріч у стіп Пречистої Матері», – сказав Святіший Отець.

Глава Католицької Церкви зазначив, що поспішає до Пресвятої Богородиці, як вселенський пастир, приносячи Їй «букет найкращих квітів», а саме, «братів і сестер усього світу», яких Ісус ввірив його опіці. «Для цього свого букету, – сказав він, – потребую також і вас, вашої єдності, не важливо, фізичної чи духовної, лише б від щирого серця. Таким чином, стаючи разом з вами “одного серця й однієї душі”, ввірю вас Пречистій Діві, прохаючи, аби Вона прошепотіла кожному з вас: “Моє Непорочне серце завжди буде твоїм прихистком та шляхом, який приведе Тебе до Бога” (слова під час появи у червні 1917 року)».

Пригадавши, що гасло його паломництва звучить: «З Марією, паломник у надії і в мирі», Святіший Отець підкреслив, що воно є «програмою навернення». Він подякував за те, що вірні готуються до цих подій наполегливою молитвою, що «розширює наші серця та приготовляє їх отримати Божі дари».

«Дякую вам за молитви і жертви, які ви кожного жертвуєте за мене і які є дуже цінними, бо я є грішником серед грішників, “мужем з нечистими устами, що живе серед люду з нечистими устами” (Іс 6,5). Нехай же молитва просвічує мої очі, аби я міг дивитися на інших та, як Бог їх бачить, любити їх так, як Він їх любить», – зазначив Папа.