Папа Франциск у виправному закладі для неповнолітніх
  • Птн, 29/03/2013 - 13:41

Вперше в історії Єпископ Риму відслужив Святу Месу «На Господній вечері» у місці позбавлення волі. Так, як це робив кардинал Хорхе Маріо Берґольйо, коли був єпископом Буенос-Айреса, коли відправляв це богослуження не в катедральному храмі, але, за його словами, «на околицях людського існування», тобто в лікарнях, домах для перестарілих чи в’язницях, так і тепер, як Папа Франциск, він вирішив відслужити цю Святу Месу в римському виправному закладі для неповнолітніх «Casal del Marmo».

 

У четвер 28 березня 2013 р., Святіший Отець вирушив з Ватикану до виправної колонії для малолітніх злочинців Казал Дел Мармо, де о 17:30 відправив Святу Месу «На Господній вечері», якою розпочинається Пасхальне Тридення.

 

У відправі взяло участь 50 ув’язнених, серед них – 11 дівчаток. Крім того у богослуженні брав участь персонал виправного закладу та волонтери. Під час відправи Папа вмив ноги 12 ув’язненим різних національностей та віросповідання, серед яких було і двоє дівчат, стаючи перед ними на обидва коліна. Він обмив їм ноги, висушив рушником та поцілував.

 

У короткій проповіді Святіший Отець пояснив значення цього зворушливого обряду, а перед поверненням до Ватикану у спортзалі зустрівся з іншими в’язнями, подарувавши кожному великодні солодощі. Ув’язнені подарували Папі дерев’яний хрест та клячник, виготовлені в столярній майстерні в’язниці.

 

Джерело: Радіо Ватикан