Папа футболістам: Також і м’яч з ганчір’я робить чуда
  • Пон, 14/10/2019 - 12:22

У неділю, 13 жовтня 2019 р. вранці, перед Святою Месою з нагоди канонізації нових святих, Папа Франциск прийняв на аудієнції італійську національну футбольну збірну та керівництво Італійської Футбольної Делегації. На зустрічі була присутня також Президент ватиканської педіатричної лікарні «Bambino Gesù» Маріелла Енок.

У своєму короткому слові Президент Федерації представив деякі ініціативи збірної, започатковані в рамках співпраці з ватиканською педіатричною лікарнею в контексті 150-річчя цієї інституції, як от нещодавні відвідини всіх відділень, під час яких діти мали можливість спілкуватися із зірками футболу. Він також наголосив на зусиллях, спрямованих на те, щоби національна збірна була «постійним свідченням цінностей». Наприкінці промови капітан команди вручив Святішому Отцеві сертифікат на медичне обладнання, подароване для лікарні, а тренер – персоналізовану футболку збірної, підписану всіма гравцями.

Промовляючи до гостей, Папа Франциск подякував гравцям за відвідини дітей і підкреслив важливість «ніжності, притаманної кожному з нас, але яку ми, іноді, приховуємо». Він також поділився думками про щастя, що випливає з гри, додаючи, що «навіть з м’ячем, скрученим з ганчір’я, творяться чуда».