Папа: Господь чинить чуда тим, які визнають себе потребуючими
  • Нед, 04/08/2019 - 11:53
Для кого Господь чинить чуда? Відповідь на це Папа Франциск дає у сьогоднішньому твіті.
 

“ Господь не творить чуда з тим, хто вважає себе праведним, але з тим, хто знає, що є потребуючим і готовий відкрити Йому серце. ”

Таке повідомлення у п’ятницю, 2 серпня 2019 р., з’явилося у Твіттері Святішого Отця.

За що Господь нас любить?

Проповідуючи під час Святої Меси з нагоди урочистості святих Апостолів Петра і Павла, Папа Франциск звернув увагу на те, що згадані Христові послідовники робили великі помилки: Петро тричі відрікся Господа, а Павло переслідував першу спільноту учнів. Це може викликати запитання: чому Ісус не дав нам двох праведних свідків, з «чистою» біографією та непорочним життям?

За словами Святішого Отця, у цьому приховане велике повчання для кожного із нас: відправна точка християнського життя полягає не в тому, щоб бути гідними, бо з тими, які вважали себе праведними та гідними, Христос зміг довершити дуже мало.

«Коли ми вважаємо себе кращими за інших – це початок кінця. Господь не творить чудес у житті тих, які вважають себе праведними, але для тих, які знають, що вони є потребуючими. Його не приваблює те, що ми досконалі, не за те Він нас любить. Він любить нас такими, якими ми є, і шукає людей, які не вважають себе самодостатніми, але готові відкрити Йому своє серце», – наголосив Папа.