Папа готує сюрпризи у відносинах з англіканами
  • Нед, 03/11/2013 - 10:12

Глава Англіканської Церкви і Папа Франциск готують екуменічні сюрпризи. Про це, даючи інтерв'ю Радіо Ватикану, сказав Архиєпископ Джастін Уелбі, відмовившись, при цьому, повідомити будь-які подробиці. Про все це ми дізнаємося в майбутньому, під час візиту Архиєпископа Кентерберійського до Ватикану, який запланований навесні.

В даний час, глава Англіканської Церкви перебуває в Південній Кореї, де він взяв участь у Генеральній Асамблеї Всесвітньої Ради Церков. В інтерв'ю Радіо Ватикану він сказав, що в особі Папи Франциска не тільки католики отримали великого Папу, Папу сюрпризів. Говорячи про перспективи возз'єднання, він підкреслив, що це вимагає жертв.

«Ми розділилися – сказав архиєпископ Уелбі. – Ми живемо в різних церквах. І чим довше це триває, тим більше наші громади створять власних церковних інституцій і вкореняться в них. У деяких випадках, це займає кілька сотень років. І саме тому, нам стає все важче домовитися переглянути наш спосіб життя Церкви і відректися, задля Христа, від деяких речей, які формують нашу ідентичність. Нас розділяють важливі догматичні відмінності, зокрема з Римом, але ми над ними дуже серйозно працюємо. Ми повинні продовжувати. Але водночас Церкви, які провадять цей діалог, повинні згодитися, що немає такої речі, яка б не могла бути посвячена задля послуху Христу, котрий взиває до нас про єдність».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/