Папа: гріх старить серце людини, але воскреслий Христос його оновлює
  • Втр, 17/04/2018 - 10:48

У неділю 15 квітня 2018 р., Папа Франциск здійснив пастирський візит до Корвіале, одного з римських периферійних кварталів, де зустрівся з громадою парафії Святого Павла від Хреста та відслужив Святу Месу.

Тут розташований так званий «Serpentone», в перекладі «змій» – 11-поверховий житловий комплекс, що простягнувся на цілий кілометр, в якому проживають коло семи тисяч осіб, переважно похилі віком. Ця римська периферія часто асоціюється із злочинністю, убогістю, дискомфортом.

Насамперед Святіший Отець зустрівся з дітьми, які відвідують заняття катехизму, та відповів на питання деяких з них. Діти запитували, який його улюблений фрагмент з Євангелії, чи неохрищені люди також є Божими дітьми, питали про те, що він відчув, ставши Папою. Святіший Отець охоче розповів, що його улюблений уривок з Євангелії – це покликання митаря Матея, бо в ньому бачимо, як Ісусові вдалось перемінити його серце. Він також пояснив дітям, що всі є дітьми Божими, навіть і неохрищені та віруючі інших релігій. Щодо обрання Папою, Святіший Отець відповів, що відчув мир і те, що цього хотів Господь Бог.

Особливо зворушливою була зустріч з хлопчиком Емануелем, який, плачучи, прошепотів своє запитання Папі на вухо і дозволив, абт Папа розповів про це вголос. Хлопчик недавно втратив батька, який був невіруючим, але, незважаючи на це, охристив своїх чотирьох дітей і «був дуже добрим татом». Папа запевнив хлопчика, що Господь Бог має серце батька і, напевно, не покинув його тата. «Тепер він з Богом. – сказав Святіший Отець. – Молися за нього і часто з ним розмовляй».

Потім Його Святість мав окрему зустріч з літніми та хворими людьми, з убогими та з людьми, що мають проблеми з правосуддям, та з їхніми родинами.

Другою частиною пастирського візиту Єпископа Риму була Свята Меса в парафіяльному храмі, перед якою Папа уділив Тайну Сповіді кільком парафіянам.

Коментуючи літургійні читання дня, Святіший Отець зазначив, що, побачивши воскреслого Ісуса, учні засумнівались, бо істина ще не ввійшла в їхнє серце. Він наголосив, що гріх старить серце людини, робить його закам’янілим, але воскреслий Христос його оновлює, омолоджує.

«Просімо в Господа, щоб ця парафіяльна громада отримала благодать бути спільнотою, сповненою пасхальною радістю, щоб кожен мав тверду віру і зустрів у своєму житті воскреслого Христа», – сказав на закінчення Папа Франциск.