Папа: Християни покликані передавати життя
  • Чтв, 30/08/2018 - 19:01

Що і як покликані передавати християни тим, які їх оточують? Про це Папа нагадує через Твіттер

«Ми, християни, маємо не продукт на продаж, але життя, яке слід передавати», – нагадує Папа Франциск через аккаунт @pontifex у Твіттері у четвер, 30 серпня 2018 року.

Цей твіт перегукується зі словами, які Глава Католицької Церкви сказав, зустрічаючись на початку літа з учасниками загальної асамблеї Папських Місійних Установ, присвяченої необхідності оновлення їхньої діяльності. Саме в цьому контексті він наголошував: «Ми не маємо товару на продаж, так що прозелітизмові тут немає місця, але життя, яке слід комунікувати іншим: Бога, Його Божественне життя, Його милосердну любов та святість!».

Отож, за словами Папи, якщо оновлення буде «автентичним, креативним та ефективним», то реформа полягатиме у «справжній перебудові, перекваліфікуванню згідно з вимогами Євангелія». Йдеться не просто про покращення того, що вже робиться, не лише про оновлення старого, але про те, щоб «дозволити Святому Духові творити нове», бо саме Він є «головною дійовою особою місії».

«Не бійтеся новизни, що приходить від розіп’ятого та воскреслого Господа: вона є прекрасною. Бійтеся тієї іншої новизни, що не походить звідтіля. Будьте відважними та мужніми в місії, співпрацюючи зі Святим Духом, завжди в сопричасті з Христовою Церквою», – закликав Святіший Отець, пояснивши, що ця сміливість означає прямувати вперед з ревністю перших благовістителів Євангелія.