Папа: християни Заходу і Сходу повинні разом захищати свободу віросповідання
  • Пон, 02/12/2013 - 17:58

Заклик до миру на Близькому Сході і до захисту релігійної свободи став однією з головних думок послання Папи Франциска Патріарху Константинопольському Варфоломію I з нагоди свята Святого апостола Андрія.

«Діалог, прощення і примирення - це єдино можливі засоби для вирішення близькосхідного конфлікту», - пише Святіший Отець. Папа нагадує про безліч християн, які «піддаються дискримінації і іноді кров'ю розплачуються за сповідання своєї віри».

Як і в часи едикту імператора Костянтина, який поклав кінець гонінням на християн, нагадує Папа, і сьогодні «християни Сходу і Заходу повинні дати загальне свідчення, щоб звіщати послання Євангелія всьому світу» і «всюди захищати право на публічне сповідання власної віри».

Папа пише, що в 2014 році буде відзначатися 50-річчя історичної зустрічі в Єрусалимі Папи Павла VI і Патріарха Афінагора. Християни, - підкреслює Святіший Отець, - «це члени однієї родини», які вже сьогодні відчувають радість справжнього братства у Христі, хоча і не досягли ще повної єдності між собою. Папа закликає християн «підготуватися до прийняття цього Божого дару за допомогою молитви, внутрішнього навернення, оновлення життя і братнього діалогу».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va