Папа євангелізаторам у мережі: несіть Христа найвіддаленішим
  • Пон, 08/08/2022 - 10:56

Папа Франциск надіслав відеопривітання учасникам міжнародної зустрічі молоді, що займається евангелізацією за допомогою цифрових технологій.

«Нехай же ця зустріч допоможе вам почуватися спільнотою, як частиною місіонерського життя Церкви, яке ніколи не боялося виходити назустріч новим горизонтам і границям, а також креативно та відважно звіщати Божі милосердя та лагідність», – побажав Папа Франциск учасникам міжнародної зустрічі «Hechos 29», яка 5 і 6 серпня 2022 р. зібрала в мексиканському місті Монтеррей юнаків і дівчат, активних у сфері євангелізації в інтернеті та є, на думку Святішого Отця, важливою нагодою для того, щоби бути місіонерами у цифрових середовищах.

Досягати людей там, де вони перебувають

Покликаючись на те, що він сказав під час нещодавньої Апостольської подорожі в Канаду про необхідність «знаходити нові шляхи для звіщення суті Євангелія тим, хто ще не зустрів Христа», досягаючи «завдяки душпастирській креативності людей там, де вони живуть» та «знаходячи нагоди для слухання, діалогу та зустрічі», Папа заохотив юнаків і дівчат не боятися помилитися, повторивши, що віддає перевагу Церкві, яка раниться, виходячи на екзистенційні периферії світу, аніж Церкву, хворобливу через те, що замкнулася в своїх дрібних гарантіях.

«Господь стукає до дверей, щоби ввійти в нас, але як же часто Йому доводиться стукати в двері зсередини, щоби ми дозволили Йому вийти», – стверджує Святіший Отець, закликаючи, щоби місія в цифровому світі була наповнена людяністю. З цього випливає заохочення бути «милосердними самарянами» в цих середовищах, несучи полегшення, підтримку та втіху, стараючись, аби «сучасна культура змогла пізнати Бога», відчувши Його присутність у євангелізаторах.

Від віртуального до реального

Папа закликав нести Ісусову надію особливо тим, які найвіддаленіші, та щоб слова супроводжувалися конкретною любов’ю. «Нехай же віртуальність зміцнює присутність, щоби мережі формували спільність, яка уприсутнює Ісуса у власній культурі», – побажав він, уділяючи учасникам «Hechos 29» своє благословення.