Папа: Євхаристія – це не винагорода для добрих, а ліки для слабких
  • Чтв, 23/11/2017 - 17:10

«Пресвята Євхаристія – це не винагорода для добрих, а ліки для слабких», – сказав Папа Франциск у вступі до п’ятого випуску передачі «Отче наш», яка кожної середи виходить в ефір на телеканалі Італійської Єпископської Конференції «Tv2000».

Як ми вже повідомляли, кожна з дев’яти передач, ведучим яких є падуанський священик о. Марко Поцца, що душпастирює у в’язниці, розпочинається короткою бесідою зі Святішим Отцем. Далі гостями передачі є видатні миряни, що представляють світ культури.

Продовжуючи в передачі, яка вийшла в ефір 22 листопада 2017 р., роздуми над молитвою «Отче наш», Папа Франциск сказав: «Боже царство – це бенкет. Ми збираємося за столом. Сьогодні сила Божої присутності в світі проявляється, властиво, за столом, у Євхаристії з Ісусом. Тому ми й просимо всіх нас нагодувати. Дати нам їсти оту духовну поживу, яка нас зміцнює за євхаристійним столом, але також нагодувати всіх у цьому світі, де царство голоду є настільки жорстоким».

«З дитинства, – пригадав також Святіший Отець, – нас вдома вчили, що коли падав хліб, його слід відразу підняти й поцілувати. Хліб ніколи не викидався. Хліб – це символ єдності людства».