Папа: Інвестувати у професійну і духовну підготовку католицьких наставників
  • Чтв, 13/02/2014 - 19:40

«Католицька освіта – це один з найважливіших викликів для Церкви, зайнятого євангелізацією в культурному і історичному контексті», - сказав Папа Франциск під час зустрічі з Конгрегацією католицької освіти.

Аудієнція відбулася 13 лютого з нагоди пленарного засідання цієї ватиканської дикастерії. Папа виділив три аспекти, які актуальні для цієї сфери. У першу чергу, на його думку, потрібно пам’ятати про цінність діалогу. Папа нагадав, що незважаючи на велику кількість представників інших віросповідань у католицьких школах і інститутах, ці установи покликані знайомити з «християнською пропозицією» - представлення Ісуса Христа як сенсу життя, всесвіту і історії. Це повинно відбуватися з повагою до свободи кожного методами, які властиві навчальним осередкам, підкреслив Понтифік.

Іншим важливим аспектом на думку Святішого Отця, є кваліфікована підготовка вихователів. «Вихователь у католицьких школах повинен бути, перш за все, компетентним і кваліфікованим», - зазначив Папа і додав, що не треба забувати про людський і педагогічний аспекти у комунікації з молоддю. Молодь, підкреслив він, потребує не тільки проголошення цінностей, але й свідчення. Понтифік закликав більше «інвестувати» у професійну і духовну підготовку католицьких наставників і викладачів.

Франциск також відзначив важливість взаємодії католицьких і церковних навчальних закладів зі світом – вони не повинні бути ізольованими, але «з відвагою сходити на ареопаг сучасних культур і включатися в діалог, усвідомлюючи дар, який вони можу передати іншим».

Джерело: www.catholic-media.org