Папа: Ісус в небі молиться за нас
  • Суб, 28/04/2018 - 07:02

Небо не є трохи нудним місцем, як дехто вважає, але зустріччю з Ісусом Христом. На цьому наголосив Вселенський Архиєрей Франциск у проповіді час ранішньої Служби Божої, яку він очолив у «Домі Святої Марти» у Ватикані у п’ятницю, 27 квітня 2018 р., говорячи про Божу обіцянку щасливої вічності, опираючись, зокрема, на першому літургійному читанні з книги Діянь Апостолів, де переповідається промова апостола Павла у синагозі в Антіохії.

Як слушно зазначив Апостол Народів, мешканці Єрусалиму та їхні правителі не визнали Ісуса і засудили Його на хресну смерть, але Він воскрес із мертвих. А на закінчення апостол наголошує: «І ми звіщаємо вам ту обітницю, що була зроблена батькам нашим. Бог її здійснив нам, їхнім дітям, воскресивши Ісуса» (Діяння Ап. 13, 33).   

З цією обітницею у серці Божий люд прямував вперед, в переконанні, що Бог виконає Свою обіцянку, адже знав, що Бог завжди вірний, навіть незважаючи на часту невірність самого народу стосовно Бога. Отож, впевненість у Божій вірності обітниці дозволяла вибраному народові прямувати вперед.

Також і ми перебуваємо в дорозі, прямуємо вперед… Та, іноді, себе запитуємо: «А куди ж ми прямуємо?» До неба! Однак, чим є це Небо, до якого наближаємось? Дуже часто не можемо дати правильної відповіді, бо не знаємо, чим є Небо. Зазвичай, вважаємо Небо чимось абстрактним, далеким, місцем, «де буде добре». Дехто думає, що Небо – це місце, де буде трохи нудно, і так цілу вічність. Але ні: Небо є зовсім іншим. Ми прямуємо до зустрічі з Ісусом, тому Небо і є тією остаточною зустріччю з нашим Господом.

Святіший Отець наголосив, що ми прямуємо на зустріч з Ісусом, яка принесе нам вічну насолоду. Але Папа звернув увагу також й на інше запитання, що може зродитись у серцях багатьох із нас: «А що у той час робить Ісус?» Він не сидить, очікуючи на наш прихід, але, як пригадує нам Євангеліє, трудиться задля нас, адже, як Він сам сказав: «Іду, щоб приготувати вам місце». І ці Його труди – це заступництво за нас, молитва заступництва, бо ж Він молиться за кожного із нас.

Підсумовуючи, Єпископ Риму ще раз наголосив, що ми повинні бути свідомими того, що Христос є вірним, заступається за нас та приготовляє нам місце у Небі, як і обіцяв. Небо буде зустріччю з Господом, який нас очікує та приготовляє для нас місце. Це переконання дає нам надію, допомагає зростати нашій довірі до Бога.