Папа: Коли бачимо страждаючого, ми повинні молитися
  • Чтв, 22/08/2019 - 11:33
Святіший Отець прокоментував курйозний випадок, що трапився під час загальної аудієнції.

Коли Папа Франциск виголошував катехизу, промовляючи до паломників, які в середу, 21 серпня 2019 р., зібралися в залі Павла VI на загальну аудієнцію, на сцену вибігла дівчинка з психічним розладом. Коли ж охоронці хотіли її відвести до батьків, Святіший Отець перервав свої роздуми та розпорядився залишити її в спокої, додавши: «Бог промовляє до дітей».

 

 

До цієї ситуації Папа повернувся наприкінці аудієнції, вітаючи італомовних прочан. «Всі ми, – сказав він, – бачили цю гарну дівчину, гарну й бідолашну, бо є жертвою хвороби й не усвідомлює своїх вчинків. Хочу запитати одну річ, а ви дайте відповідь, кожен у своєму серці: чи побачивши її, я молився, аби Господь зцілив, оберігав її? Чи помолився за її батьків і за її родину? Завжди, коли бачимо страждаючого, ми повинні молитися. Нехай же ця ситуація допоможе нам завжди запитувати себе: чи я молюся за цю людину, яку бачив з очевидними стражданнями?» – побажав Святіший Отець.

 

 

А скерувавши свою думку до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Папа склав наступне побажання: «За прикладом святого Папи Пія Х, якого сьогодні свято, заохочую вас виходити назустріч Ісусові Христові слуханням Його Євангелія та добрими ділами. Нехай же Святий Дух підтримує вас на вашій дорозі».