Папа: Кожна людина доброї волі може творити простір миру й надії
  • Суб, 07/01/2023 - 13:25
Звертаючись до членів організації «Молодіжне місіонерське служіння», Святіший Отець наголосив на необхідності Божої благодаті, яка дарує мир.

7 січня 2023 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції членів організації «Молодіжне місіонерське служіння» (SERMIG), які присвячують себе служінню бідним. У своєму слові Святіший Отець відзначив рясні плоди служіння SERMIG, вказуючи на потребу будувати майданчики миру, надії та зустрічі.

Арсенал миру як простір зустрічі

На початку звернення Папа Франциск пригадав історію заснування організації, яка народилася серед молоді у італійському місті Турин. «В історії SERMIG є багато подій, багато жестів, які можна відчитати як малі та великі знаки живого Євангелія. Але серед усіх є один, який у цей історичний момент виділяється з надзвичайною силою. Я маю на увазі перетворення Туринського військового арсеналу в Арсенал миру», – зазначив Святіший Отець, говорячи про колишню фабрику зброї, яка, завдяки праці багатьох волонтерів перетворилася на місце в якому можуть знайти допомогу люди, що потребують допомоги, помешкання чи роботи. Продовжуючи мовити про це місце, Папа Франциск сказав, що зброєю миру є зустріч, діалог та прийняття на основі досвіду. «Поки воєначальники змушують так багато молоді воювати зі своїми братами та сестрами, нам потрібні місця, де можна відчути братерство», – зауважив Святіший Отець, вказуючи на популярну назву організації SERMIG – братство надії.

 

Прислухатись до голосу Бога

Папа продовжив, що будування миру не може здійснюватися без Бога. «Війну можна вести без Бога, але мир можемо будувати тільки з Ним», – відзначив Святіший Отець. Він закликав членів організації «Молодіжне місіонерське служіння» активно будувати Арсенали миру у різних країнах завдяки співпраці зі Святим Духом, Який творить мир, надію, зустріч та злагоду. «І будівельні майданчики будуть розвиватися, якщо ті, хто там працюють, дозволяють Духу діяти в них. Ви мені скажете: а той хто не вірує? Хто не є християнином? Це може здатися нам проблемою, але точно не для Бога. Він, Його Дух, промовляє до серця кожного, хто вміє слухати. Кожен чоловік і жінка доброї волі можуть працювати в Арсеналах миру, надії, зустрічі та злагоди. Однак для цього потрібен хтось, чиє серце міцно вкорінене в Євангелії. Потрібна спільнота віри та молитви, яка підтримує вогонь для кожного. Той вогонь, який Ісус прийшов принести на землю і який тепер горить вічно (пор. Лк 12, 49)», – підкреслив Папа Франциск, вказуючи на потребу спільноти осіб, які приймають місію братерства.