Папа: креативна любов – відповідь на економічну кризу
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

Відкрити двері спільнот, щоб стали місцями зустрічі й любові  для тих, хто шукає братської любові, закликав Папа Франциск у посланні до учасників Національної зустрічі "Діаконія 2013", яка 9-11 травня триває у французькому Лурді. Форум має девіз "Будемо служити братству. Жити Церквою для бідних ". У ньому беруть участь представники близько ста католицьких благодійних організацій, об'єднань та ініціатив, які діють під керівництвом Ради з солідарності Конференції єпископів Франції.

 

У привітанні, підписаному кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне, наголошується, що відповіддю на економічну кризу, яка особливим чином торкнулася найбільш вразливих  і незахищених груп населення, повинна стати "креативна любов", якою управляє віра, далека від індивідуалістичних ідеологій, що постійно поглиблюють бідність.

З іншого боку, наголошується, що католицька ідентичність ніколи не була перешкодою для співпраці з іншими і служіння "на кордонах нашого світу", тому що Ісус хотів, щоб християни були "світлом світу" і "символом доброти, співчуття, батьківської ніжності Бога до кожної людини".

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va