Папа - лікарям: ви - ангели для Африки
  • Пон, 09/05/2016 - 22:28

7 травня Папа Франциск прийняв на аудієнції у ватиканському Залі Павла VI дев'ять тисяч лікарів, медичних сестер, волонтерів та благодійників неурядової організації «Лікарі з Африкою - CUAMM», яка з 1950 року служить в африканських країнах. Звертаючись до них з вдячністю за їх самовіддане служіння, Святіший Отець підкреслив, що гідна охорона здоров'я є фундаментальним правом кожної людини, і вона не може ставати привілеєм для небагатьох. На жаль, для найбідніших доступ до медичних послуг, лікування і ліків залишається міражем.

Звертаючись до учасників аудієнції, Папа Франциск сказав: ви належите до «останнього рубежу» системи охорони здоров'я на цих «географічних околицях»; як добрі самаряни, ви виходите назустріч сучасним 'Лазарям' через «двері, що ведуть від першого до третього світу», - це ваші «Святі врата». Однією з місій цієї медичної організації є забезпечення безпечних і гідних пологів для матерів і догляду за їхніми дітьми, зазначив Папа.

Африка, за словами Святішого Отця, вимагає терплячої, безперервної і компетентної турботи, досліджень та інновацій в дусі прозорості для благодійників та громадськості. Згадуючи про засновника «Лікарів з Африкою» Франческо Канова і про о. Луїджі Маздуккато, який очолював організацію протягом 53 років, Папа сказав:

«Наслідуючи цих великих свідків по-євангельському плідної місіонерської близькості, відважно продовжуйте вашу працю, стаючи виразом Церкви, яка зовсім не 'суперклініка для VIP', а скоріше 'польовий госпіталь'. Це Церква з великим серцем, яка близька до безлічі поранених і принижених в усі часи, на служінні найбіднішим».