Папа: Марія, Мати Милосердя, вказує нам на Двері вічного життя
  • Нед, 21/01/2018 - 11:15

Любов до Пречистої Діви Марії повинна пробудити в нас наставлення визнання та вдячності до жінки, до наших матерів і бабусь. Таку думку висловив Святіший Отець Франциск під час Марійського набожества, яке він очолив на центральній площі міста Трухільйо ввечері, 20 січня 2018 р., і під час якого увінчав короною і надав титул «Мати милосердя й надії» чудотворній статуї Пресвятої Діви Надбрамної (Virgen de la Puerta) з Отуско.

Відзначивши, що вірні зібралися, аби зустрітися з «Матусею з Отуско», Папа зауважив, що завдяки прочанам, які прибули сюди, чимало з яких подолали чимало кілометрів, ця площа перетворилася в «санктуарій під відкритим небом», в якому перебуваємо під материнським ніжним поглядом Марії. Захистивши кілька століть тому Своїх дітей від загрози, викликавши любов усіх перуанців, Пречиста Діва, за його словами, «і надалі захищає нас та вказує на Двері, які відкривають нам шлях до справжнього життя, до Життя нетлінного».

«Вона вміє супроводити кожного зі Своїх дітей, аби вони повернулися додому. Вона супроводжує нас та провадить до Дверей, які дають Життя, бо Ісус прагне, щоб ніхто не залишався назовні під бурею. Вона супроводжує тугу багатьох людей за поверненням до дому Отця, Який чекає їхнього приходу, а вони дуже часто не знають, як повернутися», – сказав Папа, наголошуючи на тому, що Марія веде нас до Ісуса, що є «Дверима Милосердя».

У цьому контексті Глава Католицької Церкви нагадав, що кілька років тому відзначався Ювілей Милосердя, під час якого він закликав вірних перейти через Двері Милосердя, і що в буллі про проголошення цього періоду благодаті він висловив своє бажання, аби подальші роки були «пронизані милосердям, щоб виходити назустріч кожній людині, несучи Божу доброту та ніжність».

«Як же я прагну, аби ця земля, яка гостить Матір Милосердя та Надії, змогла помножувати та повсюди передавати Божу доброту та ніжність. Бо, дорогі браття, не існує кращих ліків, аби зцілити численні рани, як серце, здатне милосердитися, як серце, здатне співчувати перед обличчям болю та нещастя, перед обличчям помилки й бажання підвестися багатьох людей, які часто не знають, як саме можуть це зробити», – сказав Папа, наголошуючи, що «співчуття є активним».

Далі Святіший Отець зауважив, що «дивлячись на Марію», він не може завершити своє слово, не заохотивши присутніх скерувати свою думку до матерів і бабусь, які є «справжньою рушійною силою» народу та сімей. «Чим було би наше життя без них? Любов до Марії повинна допомогти нам пробудити наставлення визнання та вдячності до жінки, до наших матерів і бабусь, які є “твердинею” життя наших міст», – сказав він, закликавши місцеву громадськість у світлі цих слів боротися з «лихом, яке завдає удару нашому американському континентові», яким є численні випадки вбивств жінок.

Підсумовуючи, Папа ще раз підкреслив, що Virgen de la Puerta, Мати Милосердя і Надії, показує нам, як захиститися «від лиха байдужості й нечутливості» та вчить «поширювати та випромінювати культуру милосердя».