Папа: Ми народжені прийняти захопливий ризик любові
  • Птн, 12/08/2022 - 16:37

У своєму черговому серпневому твіті Папа Франциск ділиться думкою про те, що переживши досвід любові Бога, ми покликані зробити рішучий вибір на користь любові.

«Ми народилися для того, щоби пережити історію любові з Богом, щоби сміливо робити рішучі вибори, щоби прийняти захопливий ризик любові».

Це твіт Папи Франциска, який у п’ятницю, 12 серпня 2022 р., з’явився дев’ятьма мовами на аккаунтах @Pontifex.

Створені, щоби бути любленими та щоб любити

Спілкуючись із молоддю, Святіший Отець наголошує на тому, що любов – це найбільша мрія життя, але, подібно до всього великого, вона не дається легко. Він закликає не баналізувати її, бо любов – це не просто емоції та почуття, які є лише початком. Любов – це вірність, дар, відповідальність. Справжня оригінальність і революція сьогодення, за його словами, полягає в тому, щоб виступити проти культури тимчасового, вийти за межі інстинкту та любити на все життя усім своїм єством.

Святіший Отець заохочує молодь не вірити у «спецефекти» кохання, не боятися вчинити своє життя даром для інших, мріяти про красу, що виходить за межі зовнішнього вигляду, за межі макіяжу і модних тенденцій, не боятися створити сім’ю, народити та виховати дітей, провести все життя, ділячись усім з іншою людиною, не соромлячись власних недоліків, бо любов означає приймати інших такими, якими вони є.

«Кожен з нас сотворений для більшої радості: кожен з нас є неповторним і з’явився на світ для того, щоб почуватися любленим у своїй неповторності й для того, аби любити інших так, як ніхто інший не зміг би любити», – сказав він, зустрічаючись із словацькою молоддю під час Апостольської подорожі до Словаччини у вересні минулого року.