Папа: Ми не самотні у випробуваннях, довірмося Ісусові
  • Срд, 01/04/2020 - 15:54

Вітаючись із вірними в різних куточках світу, що брали участь в загальній аудієнції через засоби комунікації, Святіший Отець заохотив плідно пережити час приготування до вже недалекої Пасхи, просячи заступництва святого Івана Павла ІІ, який 15 років відійшов до вічності.

Ісус – це вірний приятель, який наповняє наше життя щастям, також і у важкі періоди. На цьому наголосив Папа Франциск, вітаючи вірних, що духовно брали участь в черговій загальній аудієнції, єднаючись із його робочим кабінетом в Апостольському палаці за допомогою засобів комунікації.

Споглядаючи Христові страсті

«Споглядаймо під час цього періоду випробування обличчя Господа, Який був розп’ятий і вмер за нас, щоби розпізнати в Його хресті джерело справжньої надії та радості», – сказав він, промовляючи до німецькомовних глядачів, а вітаючи португаломовних, заохотив їх думками й серцем разом з усією Церквою переживати Страсний Тиждень, який «ставить перед нашими очима хрест, на якому Ісус взяв на Себе та переніс кожну трагедію людства».

«Не можемо забувати про трагедії наших днів, оскільки Господні Страсті продовжуються в стражданнях людей. Нехай же ваші серця знайдуть в Христовому хресті підтримку й розраду серед життєвих випробувань; обіймаючи хрест як Він, з покорою, упованням і дитинним врученням себе Божій волі, станете учасниками слави воскресіння», – мовив Святіший Отець, заохочуючи іспаномовних вірних пам’ятати в цей період випробування та пітьми «всіх наших страждаючих братів і сестер, тих, які їм допомагають і супроводять з любов’ю та великодушністю».

Ввіряючись Божому милосердю за заступництвом святого Івана Павла ІІ

Звертаючись до поляків, Папа Франциск зазначив, що сучасна людина помічає «знаки смерті», дедалі більше присутні на горизонті цивілізації, живучи «в дедалі більшому страхові», відчуваючи загрозу для свого існування. «Коли відчуватимете труднощі, нехай ваше серце лине до Христа: знайте, що ви не самотні, – закликав Святіший Отець. – Він супроводжує вас і ніколи не розчарує. В ці важкі дні, які переживаємо, заохочую вас ввірятися Божому милосердю та заступництву святого Івана Павла ІІ, напередодні 15-ї річниці його смерті».

Не втрачаючи надії

Папа також скерував свою думку до тих груп паломників, які ще віддавна були записані, щоб взяти участь в цій аудієнції, а тепер єднаються за допомогою засобів комунікації, між якими – підлітки з Мілана, що на півночі Італії. «Дорогі хлопці й дівчата, хоч ваше паломництво до Риму лише віртуальне, мені здається, що я відчуваю вашу радісну й галасливу присутність, конкретизовану також через численні письмові повідомлення, які ви мені надіслали», – сказав він, дякуючи за цей вияв єдності та заохочуючи «завжди з ентузіазмом жити вірою і ніколи не втрачаючи надії на Ісуса, вірного приятеля, Який наповняє радістю наше життя, також і у важких хвилинах».

Врешті, з окремим привітанням Святіший Отець звернувся до молоді, літніх людей, хворих і молодят, яким побажав, аби цей заключний етап Великого Посту допоміг належно приготуватися до святкування Пасхи, «ведучи кожного до ще відчутнішої близькості з Христом».