Папа: місіонерство - це не прозелітизм і не стратегія
  • Срд, 27/05/2015 - 13:24

Місіонерство - це не прозелітизм і не стратегія, але ділення любов'ю до Христа, людей і Євангелія, написав Папа Франциск в посланні на Всесвітній день місій, який був установлений в 1926 р. Папою Пієм ХІ і щорічно відзначається в Католицькій Церкві в передостанню неділю жовтня.

У посланні, опублікованому 24 травня 2015, в свято П'ятидесятниці, Франциск звернув увагу на близький зв'язок між місіонерством і посвяченим життям, нагадуючи, що слідуючи Христу, людина не може не стати місіонером. А місіонери покликання цілком і безкомпромісно присвятити себе проповіді Євангелія, про що необхідно нагадувати в ході виховного процесу в монаших громадах.

Особливу увагу Папа звернув у своєму посланні на важливу роль мирян та молоді в місії Церкви. Він закликав монахів включати в місіонерську діяльність мирян, відкритих на співпрацю і готових присвятити цій справі хоча б невелику кількість часу.

Франциск зазначив, що проповідь Євангелія повинна супроводжуватися повагою до культури кожного народу, а його привілейованими адресатами мають стати бідні, хворі, відкинуті й забуті. Турбота про бідних - це не данина якійсь ідеології, але уподібнення до тих, хто живе в злиднях, на подобу Ісуса, братерства з ними, несення радості Євангелія і Божої любові, підкреслив Святіший Отець.

Цього року Всесвітній день місій відзначатиметься у всій Церкві в неділю 18 жовтня.