Папа: мистецтво допомагає відчинити двері розуму та серця на справжнє значення Різдва
  • Птн, 15/12/2017 - 19:50

«Дорогі брати та сестри, приймаю вас на цій зустрічі, яка дозволяє мені виявити вам мою вдячність за участь у концерті «Різдво у Ватикані», дохід від якого буде скерований на фінансування двох проектів на користь дітей у Демократичній Республіці Конго та молоді в Аргентині. Вітаю та дякую ініціаторам заходу і тим, які будуть виступати завтра ввечері, а також усім, що візьмуть у ньому участь, виявляючи, в такий спосіб, чутливість до потреб найбільш потребуючих та убогих, які просять про допомогу та солідарність», – мовив Папа Франциск приймаючи у п’ятницю, 15 грудня 2017 р., в Климентинському залі апостольського палацу у Ватикані артистів та організаторів цьогорічного благодійного концерту «Різдво у Ватикані».

Далі Святіший Отець зазначив, що Різдво – це празник, який здатний зігріти навіть найхолодніші серця, усунути бар’єри байдужості до ближнього, заохотити до відкритості на інших людей та до великодушного дарування себе іншим. «Саме тому, – продовжив Єпископ Риму, – необхідно також і сьогодні поширювати вістку миру та братерства, властиву Христовому Різдву; потрібно представити цю подію, виявляючи справжні почуття, які її одухотворяють. І мистецтво є надзвичайним засобом, щоб відчинити двері розуму та серця на справжнє значення Різдва. Креативність та талант артистів, з їхніми творами, також з музикою та співом, здатні дійти до глибин людського сумління».

А на закінчення зустрічі Глава Католицької Церкви уділив присутнім та їхнім родинам своє Апостольське благословення та висловив щирі побажання, щоб цьогорічний різдвяний концерт у Ватикані «став нагодою засіяти ніжність, – слово, яке сьогодні часто є забутим! «Насилля», «війна»…ні, ні, але ніжність, – щоб засіяти ніжність, мир та прийняття, які випливають з вифлеємської печери».