Папа: Молімося за черниць і посвячених жінок, дякуючи їм за їхню місію
  • Срд, 02/02/2022 - 10:02

Молитовне намірення Папи на лютий присвячене ролі посвячених Богові жінок, яким він дякує за різні служіння, заохочуючи до витривалості, та закликає боротися проти можливих зловживань.

«Чим би була Церква без черниць і посвячених мирянок? Без них неможливо зрозуміти Церкву», – зазначає Папа Франциск, представляючи молитовний намір на місяць лютий, протягом якого Всесвітня мережа молитви Папи (Апостольство молитви) буде особливо молитися за черниць і посвячених жінок.

Згідно зі статистикою, опублікованою інформагентством «Fides» у 2021 році, в усьому світі нараховується понад 630 тисяч черниць. Відеоролик з нагоди представлення молитовного намірення розповідає про їхнє служіння серед дітей вулиці та в поселеннях, де бракує їжі та ліків, серед мігрантів і безробітних, поряд із жертвами торгівлі людьми. Водночас, не применшуючи великого внеску посвячених жінок у освіту, богослов’я та суспільне життя: вони викладають в університетах, беруть участь у міжнародних зустрічах, займаються посередництвом у вирішенні політичних криз.

«Закликаю всіх посвячених жінок розрізняти й обирати те, що є добрим для їхньої місії перед обличчям викликів світу, в якому живемо. Закликаю їх і надалі трудитися та підтримувати бідних, марґіналізованих, усіх тих, які поневолені торгівцями людьми; особливо прошу їх заанґажуватися в це», – говорить Папа, який закликає молититися за те, щоби «вони могли виявляти красу любові та співчуття Бога як катехитки, теологині, духовні провідниці».

Папа також визнає, що черниці та посвячені мирянки в деяких випадках зазнають несправедливого ставлення, навіть і в Церкві, «коли їхнє настільки велике служіння применшується до ролі служниць». «Не падайте духом. І надалі показуйте Божу доброту через апостольське служіння, яке ви здійснюєте. Але насамперед, через ваше свідчення посвячення Богові», – просить він їх, закликаючи не миритися зі зловживаннями та боротися з ними.

«Молімося за черниць і посвячених жінок, дякуючи їм за їхню місію та відвагу, щоб вони і надалі знаходили нові відповіді на виклики сьогодення», – заохочує Святіший Отець вірних, завершуючи своє звернення словами подяки: «Дякую вам за те, ким ви є, за те, що ви робите і за те, як ви це чините».