Папа: Молімося за хворих, які залишені помирати
  • Чтв, 11/07/2019 - 12:27
Святіший Отець нагадує, що людяним може називатися те суспільство, яке захищає життя від зачаття до природної смерті.

“ Молімося за хворих, які покинуті й залишені вмирати. Суспільство є людяним, якщо захищає життя, кожне життя, від зачаття до його природного завершення, не обираючи, хто гідний жити, а хто – ні. Лікарі повинні служити життю, а не відбирати його. ”

Такий заклик Папа Франциск поширив у середу, 10 липня 2019 р., через дев’ятимовний акаунт @pontifex у Твіттері.

Це звернення з’явилося в період, коли у Франції триває агонія 42-річного Вінсента Ламберта, понад 10 років прикутого до ліжка після ДТП з діагнозом тетраплагії, тобто, паралічу чотирьох кінцівок, якого 2 липня відключено від системи штучного живлення та гідратації.

Після рішення Державної Ради Франції (вищого адміністративного суду), також і Європейський суд з прав людини відхилив заяву батьків, які боряться за життя сина, натомість Комітет ООН з прав людей з інвалідністю закликав не припиняти підтримувати пацієнта при житті, доки він не вивчить справу. На цій основі апеляційний суд прийняв рішення призупинити процедуру припинення живлення та гідратації, що розпочалася 20 травня. Касаційний суд рішення апеляційної інстанції скасував, тож лікарі приступили до виконання попереднього рішення.