Папа: Молімося за мир на кожній землі, яка скроплена кров’ю через війну
  • Нед, 18/09/2022 - 17:11

Зустрічаючись в неділю після повернення з Казахстану з паломниками, Папа Франциск скерував свою думку до тих частин світу, які страждають від війни, закликавши не забувати про «багатостраждальний український народ».

Зустрічаючись опівдні, 18 вересня 2022 р., з паломниками, Папа Франциск, уділивши своє благословення після проказування молитви «Ангел Господній», склав подяку Богові за те, що зміг цими днями здійснити подорож у Казахстан, щоби взяти участь у конгресі релігійних лідерів. Зазначивши, що детальніше про це він поговорить на загальній аудієнції в середу, Святіший Отець сказав:

«Я засмучений нещодавніми бойовими діями між Азербайджаном і Вірменією. Висловлюю запевнення у моїй духовній близькості сім’ям загиблих, та закликаю сторони дотримуватися режиму припинення вогню, маючи на меті мирну угоду. Не забуваймо: мир можливий, коли мовчить зброя та починається діалог! І далі молімося за багатостраждальний український народ і за мир на кожній землі, яка скроплена кров’ю через війну».

Папа Франциск також запевнив у своїх молитвах населення центральноіталійського регіону Марке, що потерпає від сильної повені. «Молюся за загиблих і за їхні родини, за поранених і за тих, хто зазнав шкоди. Нехай же Господь додає сил цій громаді!» – побажав він.