Папа: Молімося за сім’ї, щоб вони жили безкорисливістю любові та святістю
  • Птн, 03/06/2022 - 14:10

Протягом місяця, наприкінці якого відбуватиметься Всесвітня зустріч сімей, Папа Франциск заохочує молитися за сім’ї.

«Сімейна любов: покликання та дорога до святості» – такою є тема Х Всесвітньої зустрічі сімей, що від 22 до 26 червня 2022 року відбуватиметься в Римі. Тож саме сім’ї Папа Франциск присвятив молитовний намір, призначений на цей місяць для членів Всесвітньої мережі молитви Папи, відомої також як «Апостольство молитви».

«Сім’я – це місце де вчимося жити разом: разом з наймолодшими та з найстаршими. Саме через те, що перебуваємо разом – юні, літні, дорослі, діти, перебуваючи в єдності серед відмінностей, євангелізуємо нашим життєвим прикладом», – говорить Святіший Отець, представляючи цей намір у традиційному відеоролику, який від 2016 року виходить у світ на початку місяця.

Сім’я не випадково перебуває в центрі уваги Церкви. Здається, що вже протягом багатьох років інститут сім’ї перебуває у постійній кризі, а тому потрібно піклуватися про неї в її конкретній дійсності. «Очевидно, – визнає Папа, – досконалих сімей немає. Завжди існують “але”. Однак, це нестрашно. Не потрібно боятися помилок; з них потрібно вчитися, щоби прямувати вперед». А де шукати сили для цього, на що спиратися? Святіший Отець заохочує не забувати про те, що Бог всюди перебуває з нами, залишається з нами в човні, розгойданому хвилями життєвого моря, щоби супроводжувати, допомагати й виправляти нас.

Сім’я досі залишається головним джерелом сенсу життя для багатьох людей. У дослідженні, яке 2021 року провів «Pew Research Center», на запитання про те, що надає сенсу життю, опитувані на першому місці згадувати про сім’ю, яка випередила кар’єру, матеріальне благополуччя та здоров’я.

«Любов у сім’ї – це особистий шлях святості для кожного з нас. Саме тому я обрав її як тему для Всесвітньої зустрічі сімей, що відбудеться цього місяця», – сказав Папа, закликавши: «Молімося за християнські сім’ї всього світу, за кожну і за всі сім’ї, щоби вони конкретними жестами жили безкорисливістю любові та святістю в щоденному житті».