Папа: Молімося за тих, які не можуть знайти працю!
  • Чтв, 02/05/2019 - 11:27

Вітаючи паломників з різних кінців світу й Італії, Святіший Отець присвятив кілька думок споминові святого Йосифа робітника та початкові Марійського місяця.

Зустрічаючись 1 травня 2019 р. з прочанами, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на загальну аудієнцію, у прикінцевих вітаннях Папа Франциск присвятив кілька думок літургійному аспектові цього дня.

Скеровуючи окрему думку до молоді, літніх людей, хворих і молодят, він сказав: «Сьогодні відзначаємо спомин святого Йосифа робітника. Нехай же постать смиренного трудівника з Назарету завжди спрямовує нас до Христа, підтримує жертовність тих, які роблять добро і заступається за тих, які втратили роботу і не можуть знайти нову. Молімося особливо за тих, які не мають праці, що є загальносвітовою трагедією цього часу», – закликав Святіший Отець.

А вітаючи польських прочан, Папа нагадав, що «літургійний спомин святого Йосифа робітника впроваджує нас у Марійський місяць травень». «Під час традиційних травневих борослужінь ввіряйте Богородиці особисті, родинні та ваших близьких потреби. Моліться за Церкву, батьківщину та за мир у світі», – заохотив він.