Папа: молімося за український і за всі народи, які страждають від війн
  • Нед, 28/08/2022 - 16:20
Перед проказуванням молитви «Ангел Господній» в останню неділю серпня Папа Франциск склав співчуття постраждалим від повеней в Пакистані та знову закликав молитися за український народ та всі народи, що страждають від війни.

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск відслужив у центральноіталійському місті Л’Аквілі в неділю, 28 серпня 2022 р., з нагоди відпустових святкувань Целестинового прощення, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній».

Перед цим Архиєпископ Л’Аквіли кардинал Джузеппе Петроккі звернувся до Святішого Отця з подячним словом, відповідаючи на яке, Папа склав подяку всім учасникам спільної молитви, і тим хто був змушений брати участь дистанційно, перебуваючи в лікарні чи в’язниці. Єпископ Риму подякував владі, місцевій церковній спільноті та правоохоронним органам за організацію цього візиту.

 

«На цьому місці, що постраждало від серйозного стихійного лиха, хочу запевнити мою близькість населенню Пакистану, ураженого повенями руйнівних масштабів. Молюся за численні жертви, за поранених і переміщених людей, а також за те, щоби міжнародна солідарність виявилася готовою та великодушною», – сказав Папа, додаючи:

«А тепер помолімося до Богородиці, аби Вона, як я казав наприкінці проповіді, здобула для всього світу прощення та мир. Молімося за український народ і за всі народи, які страждають через війни. Нехай же Бог миру наново оживить у серцях провідників народів людське та християнське співчуття і милосердя. Маріє, Мати милосердя і Цариця миру, молися за нас!».

Після проказування молитви «Ангел Господній» і благословення на завершення Святої Меси відбувся обряд відкриття святих дверей базиліки, розпочинаючи відпуст Целестинового прощення.