Папа: молімося за Україну з упованням на Боже милосердя
  • Срд, 05/10/2022 - 11:23

Двічі під час загальної аудієнції в першу середу жовтня Папа Франциск звернувся із закликом пам’ятати про багатостраждальну Україну та молитися за мир.

«І не забуваймо молитися за багатостраждальну Україну, постійно випрошуючи в Бога дару миру», – сказав Папа Франциск, перед тим, як проказуванням молитви «Отче наш» та своїм благословенням завершити загальну аудієнцію в середу, 5 жовтня 2022 року.

Але ці слова, сказані експромтом, не були єдиною згадкою про ситуацію в Україні, що прозвучала під час середової зустрічі з прочанами, яка зібрала на площі Святого Петра тисячі прочан і туристів. Вітаючи поляків, Святіший Отець нагадав про літургійне спогадування святої Фаустини Ковальської, апостолки Божого Милосердя. «Через неї, – сказав він, – Бог вказав світові шукати спасіння в Його милосердю. Пам’ятаймо про це, насамперед сьогодні особливо згадуючи про війну в Україні. Як я сказав під час “Ангел Господній” минулої неділі, уповаймо на милосердя Бога, що може змінити серця, та на материнське заступництво Цариці миру».