Папа: Молімося за визволення жертв торгівлі людьми!
  • Срд, 31/07/2019 - 09:46

В день боротьби з торгівлею людьми Глава Католицької Церкви закликає почути волання про допомогу братів і сестер, позбавлених гідності та свободи.

Молімося, аби Господь визволив жертви торгівлі людьми й допоміг нам активно відповідати на волання про допомогу численних братів і сестер, позбавлених гідності та свободи.

Із таким закликом Папа Франциск звернувся через Твіттер до всіх людей доброї волі у вівторок, 30 липня 2019 р., з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Торгівля людьми – це злочин, який нараховує десятки мільйонів жертв, що зазнають серйозних зловживань, між якими – примусова праця та сексуальна експлуатація. Щоб посилити чутливість міжнародної спільноти до трагедії жертв та сприяти захистові їхніх прав, Генеральна Асамблея ООН 2013 року проголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.

Найпоширеніше рабство та ганьба наших суспільств

З перших днів свого понтифікату Папа Франциск приєднався до боротьби з цим ганебним явищем. «Торгівля людьми є дійсно найпоширенішим рабством у цьому двадцять першому столітті!» – наголосив він у своєму першому великодньому посланні “Urbi et Orbi”, виголошеному кілька тижнів після обрання.

«Ще раз наголошую, що торгівля людьми є підлою діяльністю, ганьбою для наших суспільств, які називають себе цивілізованими», – сказав Святіший Отець, приймаючи у травні 2013 року тодішню Папську Раду в справах душпастирства мігрантів і подорожуючих, додаючи, що «Церква знову повторює свій заклик захищати гідність та центральне значення кожної людської особи, шануючи її фундаментальні права». «Скільки-то разів у світі, в якому багато говориться про права, топчеться людська гідність!» – підкреслював він.