Папа молиться за постраждалих від урагану Фіона
  • Птн, 23/09/2022 - 12:34

Через Державного Секретаря Папа Франциск надіслав телеграми співчуття на ім’я очільників єпископатів Домініканської Республіки та Пуерто-Ріко, які постраждали від урагану.

Втрата людських життів і матеріальна шкода – такі наслідки залишив за собою ураган Фіона у Карибському регіоні, який обрушився на Домініканську Республіку та Пуерто-Ріко. Папа Франциск, засмучений повідомленнями про стихійне лихо, надіслав через кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря, телеграми співчуття, адресовані головам єпископських конференцій.

Святіший Отець «підносить свою ревну молитву до милостивого Отця, просячи Його, щоби Він втішив» дорогий домініканський і пуерто-ріканський народи, які переживають це лихо, а всю християнську спільноту та людей доброї волі «просить помножити солідарність, щоби допомагати жертвам цього стихійного лиха та виявити братерську близькість, до якої ми всі покликані», – читаємо в телеграмі, надісланій на ім’я Преосвященного Фредді Антоніо де Хесуса Бретона Мартінеса, Архиєпископа Сантьяґо-де-лос-Кабальєрос, Голови Конференції Домініканського Єпископату, та на ім’я Преосвященного Рубена Антоніо Ґонсалеса Медіни, Єпископа Понсе, Голову Пуерто-ріканської Єпископської Конференції.

Ввіряючи всіх заступництву Пресвятої Богородиці, Папа Франциск «уділяє Апостольське благословення як знак близькості із синами і доньками» Домініканської Республіки та Пуерто-Ріко.