Папа молиться за успіх мирних ініціатив на Корейському півострові
  • Срд, 25/04/2018 - 12:18

Наприкінці катехизи з нагоди загальної аудієнції у середу, 25 квітня 2018 р., Папа Франциск звернувся із закликом, приуроченим запланованому на п’ятницю, 27 квітня, міжкорейському самітові, що відбудеться в прикордонному Пханмунджомі за участі лідерів Республіки Кореї та КНДР Мун Чже Іна та Кім Чен Ина.

«Ця зустріч буде слушною нагодою для того, щоб започаткувати прозорий діалог та конкретний шлях примирення та наново відкритого братерства з метою гарантувати мир на Корейському півострові та в усьому світі», – сказав Святіший Отець, запевняючи корейський народ, «який гаряче прагне миру», у своїх особистих молитвах та «близькості всієї Церкви».

«Святий Престол, – додав Папа, – супроводжує, підтримує та заохочує кожну корисну та щиру ініціативу на користь будування кращого майбутнього, під знаком зустрічі та дружби між народами. Тих, на кому лежить безпосередня політична відповідальність, прошу мати мужність надії, стаючи “ремісниками” миру, та закликаю їх з довір’ям прямувати вперед шляхом, започаткованим для добра усіх».

У цьому контексті Святіший Отець звернувся до учасників аудієнції із запрошенням проказати в наміренні корейського народу молитву «Отче наш».