Папа молиться за жертви нападу на протестантський храм у Буркіна-Фасо
  • Втр, 30/04/2019 - 15:10

Під час нападу на протестантську церкву в Буркіна-Фасо загинуло шість осіб, серед яких протестантський пастор та його двоє дітей. Останніми місяцями там збільшилася кількість нападів з боку радикальних ісламістських угрупувань.

Виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру Алессандро Джізотті повідомив 29 квітня 2019 р. про те, що Папа Франциск «зі смутком отримав новину про новий напад на храм у Буркіна-Фасо» й «молиться за загиблих та їхні родини, а також за всіх християн цієї країни».

Напад був здійснений у неділю, 28 квітня, під час недільного богослуження в протестантському храмі селища Сілґаджі, що в провінції Соум. Внаслідок нападу загинув місцевий пастор, його двоє дітей та троє вірних.

Від толерантності до насилля

В західноафриканській країні Буркіна-Фасо довший час існувала релігійна толерантність і цей терористичний акт є першим нападом на місце релігійного культу в країні. Понад 60% жителів країни є мусульманами, 25% – християни. Останніми місяцями зросла кількість випадків насилля релігійного характеру. Від 2016 року озброєні угрупування здійснили понад 200 нападів на села, школи й лікарні, змушуючи тисячі людей залишити свої домівки. За підрахунками ООН, понад мільйон жителів країни потребують гуманітарної допомоги.