Папа, молодь і «випадкова» молитва
  • Втр, 07/07/2015 - 09:43

Спонтанна спільна молитва відбулася в перший день перебування Франциска в Еквадорі.

У столиці країни, Кіто, окрім офіційної програми папського візиту, десятки тисяч молодих людей зібралися на спільну молитву перед нунціатурою, де на час приїзду в Еквадор оселився Папа. Протягом тривалого часу молодь співала пісень і заохочувала Папу вигуками, щоби їм показався. Зрештою — подібно як це робив у Кракові Кароль Войтила — Франциск піддався закликам молоді, підійшов до вікна, прочитав молитву разом із зібраними і попросив розійтися по домах, «щоб могли спокійно заснути».

Крім еквадорської молоді, приїхало багато молодих із сусідньої Колумбії, прагнучи взяти участь у Святій Месі з Папою Римським. До колумбійського президента Папа вислав телеграму з борту літака, коли пролітав над цією країною по дорозі до Кіто. В телеграмі, адресованій президенту Хуану Мануелю Сантосу, він побажав Колумбії «мирного співіснування і плідного зростання». Текст телеграми не згадує мирних переговорів у Колумбії, які зараз перебувають у складній фазі. Бойовики лівацького угруповання FARC нещодавно здійснили черговий напад і взяли заручників. Президент Сантос постійно відмовляється скласти зброю, доки не буде підписано мирної угоди. Проголошене повстанцями припинення вогню тривало півроку й було порушене у травні. Відтоді множаться зіткнення і партизанські напади на сили безпеки та державні об’єкти.

Іншою темою, яка цікавить медіа, стали машини, якими користується Папа. Недільного вечора це був Fiat Idea Essence 16V, без бронезахисту і сірий, на побажання Франциска. Авто виготовлене у Бразилії, купити таке можна виключно на замовлення. Після години їзди «фіатом» з аеропорту до центру Кіто Франциск пересів у папамобіль. У неділю це був перебудований «Вранглер».