Папа на День богопосвяченого життя: нести світові світло Христа!
  • Птн, 03/02/2023 - 08:51

Перебуваючи з візитом у Африці, Папа Франциск у День богопосвяченого життя скерував також думку до богопосвячених осіб у своїй дієцезії та в усьому світі.

«Найдорожчі, я близький з вами і дякую за те, ким ви є і за те, що ви робите. Молюся за вас і заохочую прямувати вперед у вашій пророчій місії», – зазначається у посланні, яке Папа Франциск скерував до богопосвячених осіб Риму, що в четвер, 2 лютого 2023 р., свято Стрітення Господнього та Всесвітній день богопосвячених осіб, зібралися на Євхаристійне богослужіння в Папській базиліці Santa Maria Maggiore, яке очолив Префект Дикастерії Інститутів богопосвяченого життя й Товариств апостольського життя кардинал Жоао Браз де Авіс.

Зазвичай це Папа особисто очолює таке богослужіння в базиліці Святого Петра у Ватикані, але тепер він перебуває з візитом у Африці. Однак, він не забув привітати всіх богопосвячених осіб за посередництвом послання, яке було зачитане під час Святої Меси, обіймаючи «всіх посвячених братів і сестер у кожній частині світу».

«Тема цьогорічного Дня звучить: “Брати і сестри задля місії”. Коли ви слухатимете це моє послання, я перебуватиму з місією в Демократичній Республіці Конго, і знаю, що мене супроводитиме ваша молитва. У свою чергу хочу запевнити у моїй молитві за місію кожного та кожної з вас і ваших спільнот. Всі ми – члени Церкви, а Церква перебуває в стані місії від першого дня, послана Господом, і перебуватиме до останнього дня силою Святого Духа», – пише Святіший Отець, нагадуючи про особливу роль богопосвячених осіб, яка випливає з особливого дару, який вони отримали – бути свідками, повністю відданими Богові та Його царству в убогості, чистоті й послухові.

«Якщо кожен у Церкві є місією, то кожен і кожна з вас є нею з притаманною вам благодаттю як богопосвячена особа. А крім цього фундаментального дару, ваша місія збагачується харизмами ваших інститутів і товариств, харизмами ваших засновників і засновниць», – підкреслює Папа, нагадуючи, що в своєму захопливому розмаїтті, всі ці харизми дані для збудування Церкви та для її місії.

«Сьогодні святкуємо свято Стрітення: нехай же Діва Марія здобуде для нас благодать, аби наше життя як богопосвячених осіб завжди було святом зустрічі з Христом. Таким чином, подібно до Неї, зможемо нести всім світло Його любові: Його світло, а не наше! Нести Його, а не себе!» – наголосив Святіший Отець, ввіряючи всіх богопосвячених заступництву Пресвятої Діви Salus Populi Romani.