Папа на півдні Мексики: обід з індіанцями та зустріч з хворими
  • Втр, 16/02/2016 - 15:08

Після Євхаристійного богослуження у спорткомплексі Сан-Крітостобаль-де-Лас-Касас, присвяченого спільнотам тубільних народів, Папа Франциск від’їхав до місцевого єпископського осідку, де спожив обід разом з представниками індіанців. Особи, які обідали разом зі Святішим Отцем, представляли різні складові частини своїх спільнот: молодь і похилих віком, катехитів, богопосвячених осіб та духовенство, а також різні племена, які мешкають на цій землі. Трапеза відбулася у приязній атмосфері та невимушеному спілкуванні.

Далі у катедральному соборі Внебовзятої Пречистої Діви Марії, який є символом євангелізації цього краю, Папа зустрівся з хворими та похилими віком особами, яких у храмі зібралося коло тисячі. Святіший Отець особисто підходив, пригортав та благословляв присутніх, а також запросив спільно проказати молитву за хворих, «які беруть на себе частину Христового хреста й допомагають Ісусові його нести».

«Молімося, щоб Ісус додавав їм силу та розраду. Просімо нашу Матір заопікуватися ними та влити у їхні серця великий мир», – сказав Папа, після чого очолив проказування молитви «Радуйся, Маріє» та уділив всім своє благословення.

Святіший Отець також помолився перед гробом померлого 5 років тому єпископа Самуеля Руіса Ґарсії, який сорок років очолював місцеву дієцезію та прославився на увесь світ своєю безкомпромісною поставою щодо захисту прав тубільних народів.