Папа на Синоді Єпископів. Заклик до молитви за мир на Близькому Сході та в Африці
  • Суб, 10/10/2015 - 11:12

Протягом двох останніх днів на Синоді Єпископів відбувались обговорення та дискусії у мовних групах, а 9 жовтня 2015 р., відкриваючи четверте пленарне засідання Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, Папа Франциск звернувся із закликом до молитви за примирення та мир на Близькому Сході та в Африці. Папа висловив свою солідарність єпископам Церков, охоплених конфліктами країн та закликав міжнародне співтовариство докласти зусиль для їх припинення.

«Ми болісно вражені і з глибоким занепокоєнням стежимо за тим, що відбувається у Сирії, в Іраку, в Єрусалимі та на Західному березі річки Йордан. Ми є свідками ескалації насилля,  що там охоплює невинне цивільне населення та у величезних масштабах далі поглиблює гуманітарну кризу, – сказав Папа Франциск до Отців Синоду, що зібрались на молитву Третього Часу. – Війна несе руйнування і примножує страждання народів. Надія і прогрес випливають тільки з вибору миру. З’єднаймося, отже, в гарячій і довірливій молитві до Господа. Нехай же ця молитва буде також виразом близькості до присутніх тут братів Патріархів та Єпископів, які походять з тих регіонів, з їхніми священиками та вірними, як також усіма, що там проживають».

Одночасно Вселенський Архиєрей, разом із Синодом, скерував наполегливий заклик до міжнародного співтовариства, щоб воно знайшло спосіб дійової допомоги заангажованим сторонам, щоб вони розширили власні горизонти поза межі короткотривалих інтересів і використали засоби міжнародного права та дипломатії, щоб розв’язати триваючі конфлікти.

Святіший Отець закликав також і до молитви за африканський континент, який, як він зазначив, переживає такі ж конфліктні ситуації.

«Нехай же за всіма вставиться Марії, Цариця миру та любляча Мати Своїх дітей», – закінчив Папа Франциск.