Папа на Всесвітній день місій: діліться радістю Євангелія
  • Пон, 16/06/2014 - 13:25

Всесвітній день місій - це привілейована нагода для того, щоб християни на різних континентах через молитву і конкретні жести проявили солідарність з молодими католицькими спільнотами на місіонерських територіях. Про це йдеться у посланні Папи Франциска на Всесвітній день місій, який відзначатиметься 19 жовтня 2014 року.

Понтифік підкреслив, що одним з фундаментальних елементів місіонерського досвіду є радість. Сам Ісус хотів, щоб учні стали учасниками Його радості, яка відрізняється і вища від тієї, яку вони переживали раніше, нагадав Папа. Франциск зазначив, що загрозою для сучасного світу є індивідуалістичний смуток, який народжується в серці, схильному до комфорту і гіркоти. Він існує від хворого пошуку поверхневих задоволень, ізольованої совісті. Тому сьогодні людство дуже потребує зустрічі з визволенням, принесеним Христом. Від цієї зустрічі і допомоги бідним народжується радість Євангелія, переконаний Папа.

«Закликаю, особливо парафіяльні громади, асоціації та групи жити братерським життям, заснованим на любові Ісуса й увазі до потреб найбільш нещасних», - підкреслив Святіший Отець і додав, що таке життя буде сприяти, між іншим, міцним покликанням до священства і монашества. Папа відзначив також важливу роль мирян в місіонерській діяльності Церкви і побажав поглиблення їхньої підготовки до апостольського життя. «Бог любить тих, хто дарує радість», - написав Понтифік і підкреслив важливість економічної підтримки місіонерської діяльності Церкви.

Звертаючись до місцевих католицьких спільнот, Франциск закликав «не дозволити вкрасти у себе радість євангелізації», а перебувати в ній, підтримуючи близькі відносини з Богом, ділячись вірою, надією і євангельською любов'ю.