Папа на землі Болівії: пів мільйона вірних зустріло його в аеропорту
  • Чтв, 09/07/2015 - 17:45

Болівія – це другий етап Апостольської подорожі Вселенського Архиєрея до Латинської Америки. Майже з годинним запізненням задля довгих і сердечних прощань в аеропорту в Кіто, адже Папа Франциск особисто попрощався з усіма присуніми, починаючи від кардинала-емерити й закінчуючи дітьми, які виконували хорову композицію, після трьох годин перельоту літак болівійської авіакомпанії приземлився у міжнародному аеропорту Ель-Алто поблизу міста Ла-Пас, урядового центру Болівії, де відбулась офіційна церемонія привітання.  Як відомо, офіційною столицею країни є місто Сукре, хоч більшість урядових структур розташовані в Ла-Пас. Аеропорт Ель-Алто є найвище розташованим у світі міжнародним пасажирським аеропортом – 4150 метрів над рівнем моря. Зважаючи на специфічні кліматичні умови тут можуть приземлятись не всі літаки. Повідомляє Радіо Ватикан.

Вже другий Вселенський Архиєрей відвідує Болівію. Першим був святий Папа Іван Павло ІІ у 1988 році.

Папу Франциска привітав президент Болівії Ево Моралес, який його по-братерському обійняв і одягнув йому на шию традиційну болівійську торбинку з тканої кольорової вовни з написом «Болівія 2015».

Після офіційної церемонії привітання, Папа з Президентом, оточені гуртом дітей у традиційному кольоровому одязі, вийшли на високий подіум у вигляді великого храму з куполом та дзвіницею, щоб понад п’ятсот тисяч вірних, які там зібрались, мали можливість побачити Вселенського Архиєрея.

Вітаючи Папу Франциска, президент Ево Моралес назвав його братом, наголошуючи, що всі болівійці дуже щасливі, бо них прибув Папа убогих, для якого прикладом є святий Франциск з Ассісі. Серед іншого, він вказав на деякі спільні точки, які можна знайти між соціальним вченням Церкви та суспільними проблемами, та зазначив, що його батькіщина прагне миру.

Святіший Отець підкреслив, що Болівія є землею, благословенною в її людях, з їхніми культурними та етнічними відмінностями, які становлять велике багатство і завжди закликають до взаємопошани та діалогу.