Папа наказав Братам Милосердя в Бельгії припинити проведення евтаназії
  • Срд, 09/08/2017 - 14:45

Папа Франциск наказав бельгійському релігійному згромадженню до кінця серпня припинити проводити евтаназію психічно хворих пацієнтів. У випадку, якщо група не припинить таку практику до кінця місяця, на неї чекають санкції.

Брат Рене Стокман, настоятель чину, підтвердив, що Папа особисто погодив вимогу Ватикану, щоб Брати Милосердя, які керують 15-ма центрами для психічнохворих осіб у Бельгії, змінили політику своєї праці до кінця серпня.

Окрім того, кожен брат, що входить до цього чину, повинен особисто підписати спільний лист до їхнього настоятеля, заявляючи про те, що вони «повністю підтримують бачення Вчительського Уряду Католицької Церкви, яка завжди підтверджувала, що людське життя слід поважати і захищати від моменту зачаття до миті природної смерті».

Брати, які відмовляться підписати листа, будуть покарані відповідно до канонічного права, а група може постати перед розслідуванням та навіть виключенням з Церкви, якщо не змінить своєї політики.

Група також повинна більше не вважати евтаназію вирішенням для людських страждань за жодних умов.

Брат-настоятель Сокман, котрий є спеціалістом психіатричної опіки, звернувся до Ватикану на весні після того, як група Братів Милосердя відмовила в його формальному проханні змінити свою політику. Ця група також відкинула вказівку бельгійських єпископів, інформує Catholic Herald.