Папа написав листа з приводу проведення Всесвітньої зустрічі сімей
  • Срд, 10/12/2014 - 19:22

Папа Франциск підтвердив свою участь у Всесвітній зустрічі сімей, яка пройде у Філадельфії, у Сполучених Штатах Америки, 22-27 вересня 2015 р. У своєму спеціальному листі до Архиєпископа Вінченцо Пальї, голови Папської ради у справах сім'ї, Святіший Отець нагадав, що місією християнської сім'ї сьогодні є проголошення світу Божої любові. Церква не може характеризувати сім'ю з точки зору ідеологічних концепцій: говорити про консервативну чи прогресивну сім'ю, зауважив Папа. Цінність і гідність сім'ї, її сутнісна істина, наголосив він, не можуть бути спростовані. Подружжю сьогодні важливо не "заразитися" світським менталітетом - індивідуалістичним, споживчим, гедоністичним - і вірно йти шляхом краси і радості буття сім'єю.

Папа послався на Синод Єпископів на тему сім'ї і нагадав, що метою його подальшої сесії буде спроба вироблення пастирських пропозицій щодо сім'ї в тому соціальному і культурному контекстах, в якому вона сьогодні знаходиться. Він закликав подружжя, священиків, парафіяльні спільноти, церковні рухи та об'єднання керуватися Божим словом в розважанні про майбутнє цього найважливішого соціального інституту.

Франциск подякував Філадельфійській архиєпархії за бажання прийняти форум, а його організаторам уділив своє апостольське благословення.